Sällskapsspel

Stress

2024-05-02

Stress är ett snabbt och underhållande kortspel som kräver fokus och snabbhet från spelarna. Det är ett spel som spelas med en standardlek med 52 kort (utan jokrar) och är känt för att skapa en intensiv spelupplevelse.

Spelet är utformat för två spelare och målet är att bli av med alla sina kort så snabbt som möjligt. I denna text kommer vi att ge dig en genomgång av reglerna för Stress, inklusive hur man förbereder spelet, spelar det och vilka strategier som kan öka chanserna till seger. Häng med!

Snabb fakta om Stress

  • Vad du behöver: En kortlek med 52 kort, utan jokrar
  • Speltid: Cirka 2-5 minuter per omgång
  • Rekommenderad ålder: 7 år +
  • Antal spelare: 2 spelare

Hur spelar man Stress?

Stress är ett spännande och fartfyllt kortspelet för två personer. Spelet går ut på att bli av med alla sina kort först. Nedanför hittar du en guide på hur man spelar detta stressiga kortspel:

Förberedelser

För att börja spelet behöver du en vanlig kortlek med 52 kort, utan jokrar. Blanda kortleken och dela sedan ut hälften av korten till varje spelare. Dessa kort bildar varje spelares personliga hög, som de ska försöka bli av med under spelets gång.

Sätt upp spelplanen

Varje spelare tar de fyra översta korten från sin hög och lägger dem öppna framför sig på en rad. Dessa kort kallas för spelkort. Sedan tar spelarna ut ytterligare ett kort var och lägger den mellan varandra, med ovansidan nedåt. Dessa två kort bildar spelhögarna.

Starta spelet

Vänd de två korten i mitten så att ni kan se dem. Nu börjar spelet! Målet är att placera dina spelkort på någon av de två spelhögarna. Du kan lägga ett kort på en spelhög om kortet har samma siffra (till exempel en åtta på en annan åtta) eller en siffra högre eller lägre (till exempel en sjua eller nia på en åtta).

Spela korten

Fortsätt att lägga dina kort på spelhögarna när det är möjligt. Om du inte har fyra kort öppna framför dig, ta nya kort från din personliga hög tills du åter har fyra öppna spelkort. Du får inte har mer än fyra öppna spelkort framför dig.

Om två korten på spelhögarna har samma siffra, till exempel två kungar, kan du ropa ”Stress” och slå på högarna. Den som gör det först tvingar den andra spelaren att ta upp alla korten från båda spelhögarna till sin egen hög.

Om spelet låser sig

Om ingen av spelarna kan lägga något kort på spelhögarna tar varje spelare ett kort från sin personliga hög och lägger på spelhögen tills det går att fortsätta spelet.

Vinna spelet

Den spelare som först blir av med alla sina kort vinner spelet. Stress är ett spel där du måste vara snabb och uppmärksam, så håll ögonen öppna och var snabb med dina beslut!

Följ dessa steg, och du är redo att spela Stress! Det är ett perfekt spel för att testa dina reflexer och ha kul med en kompis.

Canasta

Canasta

Canasta är ett roligt kortspel som passar alla sorters människor. Spelet kommer ursprungligen från Sydamerika, men det har har även blivit populärt över hela världen. Syftet med denna text är att du som läser ska lära dig mer om detta kortspel. Vi kommer att gå igenom...

läs mer
Uno

Uno

Uno är ett väldigt populärt kortspel som spelas med en särskild Uno-kortlek. Spelet är känt för sin enkelhet, snabba tempo och spännande vändningar, vilket gör det till en favorit bland alla åldersgrupper. Reglerna i Uno är enkla att lära sig, och de erbjuder...

läs mer
Alla Patienser

Alla Patienser

Vill du veta vilka olika patienser det finns? Då har du kommit rätt! I den här artikeln ska vi utforska en mängd olika patienser, och även förklara hur man spelar varje patiens på ett enkelt och lättförståeligt sätt. Patiens är ett underhållande kortspel som man...

läs mer