Gaming

Nintendo Switch 2 – allt vi vet hittills

2024-05-05

Nintendo Switch fortsätter att vara en mycket populär spelkonsol, och många människor väntar nu spänt på efterföljaren. Det preliminära namnet för den nya konsolen är Nintendo Switch 2, men det är dock ännu inte bekräftat vad den faktiskt kommer att heta.

Med tanke på att den första modellen sålde över 130 miljoner enheter, är förväntningarna på den nya modellen väldigt höga. Låt oss titta närmare på vad vi vet om den här kommande spelkonsolen just nu.

När kommer den nya konsolen?

Den ursprungliga lanseringen för Nintendo Switch 2 var slutet av 2024, men nu verkar det som att vi får vänta lite längre. Nya uppgifter tyder på att konsolen inte kommer att släppas förrän omkring mars 2025. Anledningen till denna försening ska vara att Nintendo vill ha flera spännande lanseringsspel klara att spela direkt när konsolen släpps.

Förseningar i lanseringen av nya produkter är inte ovanliga, särskilt inom teknikvärlden där det finns många detaljer att finslipa. Nintendo är känt för att vilja leverera produkter av hög kvalitet och vill säkerställa att allt är perfekt för att möta spelarnas förväntningar. Detta kan innebära att de tar extra tid för att förbättra konsolen eller utveckla spelen så att allt fungerar felfritt när det väl kommer ut på marknaden.

Vad är nytt med Nintendo Switch 2?

Nintendo Switch 2 kommer med flera spännande uppgraderingar och nyheter. Den stora frågan gäller skärmen. Det har spekulerats i att konsolen kommer utrustas med en åtta tum stor LCD-skärm, men detta är inte bekräftat och bara baserat på rykten. Många hoppas fortfarande på att Nintendo fortsätter med OLED-teknik som de använde i den senaste versionen av den ursprungliga Switch.

Bortsett från skärmen förväntas Nintendo Switch 2 leverera prestanda på nivå med konsoler som PS5 och Xbox Series, vilket skulle vara ett lyft från den nuvarande Switch-modellen.

En annan viktig uppdatering är lagringsutrymmet. Det ryktas att Nintendo Switch 2 kommer att erbjuda mycket mer lagring än tidigare modeller, med upp till 512 gigabyte tillgängligt. Det är en rejäl ökning från det som erbjuds i de nuvarande modellerna.

Förväntat pris

Det är många folk som undrar hur mycket den nya Nintendo Switch 2 kommer att kosta. Just nu finns det inga exakta siffror, men det spekuleras om att priset kan bli högre än för den första versionen av Nintendo Switch, som kostade 3 700 kr när den släpptes. Det här beror på att den nya konsolen troligtvis har bättre teknik och fler funktioner, vilket ofta gör saker dyrare.

Förväntade spelutbudet

En av de mest spännande aspekterna av lanseringen av en ny spelkonsol är vilka spel som kommer att vara tillgängliga. För Nintendo Switch 2 är förväntningarna höga, speciellt med tanke på framgångarna med tidigare spel på den ursprungliga Nintendo Switch.

Det är troligt att vi kommer att se en blandning av helt nya titlar och fortsättningar på populära serier. Fans hoppas på nya versioner av favoritspel som ”The Legend of Zelda” och ”Super Mario”, samt introduktionen av helt nya spel som kan visa upp konsolens förbättrade tekniska kapaciteter.

Vanliga frågor om Nintendo Switch 2

När släpps Nintendo Switch 2?

Den ursprungliga planen var att lanseringen av Nintendo Switch 2 skulle ske i slutet av 2024, men nu förväntas det istället bli omkring mars 2025.

Hur mycket kommer Nintendo Switch 2 kosta?

Det exakta priset på Nintendo Switch 2 har ännu inte bekräftats, men många spekulerar i att den kan bli dyrare än den första modellen, som lanserades till ett pris av 3 700 kronor.

Vilka spel kommer finnas på Nintendo Switch 2?

Utbudet av spel för Nintendo Switch 2 är ännu inte bekräftat. Men förväntningarna är att det kommer inkludera både nya spel och fortsättningar på populära spel som ”The Legend of Zelda” och ”Super Mario”.

Cities Skylines 2 recension

Cities Skylines 2 recension

Cities Skylines 2 är ett spel som går ut på att du som spelare ska bygga din egen stad. Detta nya spel är mer avancerat än det första Cities Skylines, med bättre grafik och fler verktyg att bygga din stad. Som stadsbyggare styr du allt från gator till vattenledningar...

läs mer
Så spelar du Mulle Meck bygger bilar 2024

Så spelar du Mulle Meck bygger bilar 2024

Bygg bilar med Mulle Meck är ett datorspel som har varit älskat av barn i många år. Spelet lanserades 1997, och var det första av alla spelen i Mulle Meck-serien. Spelet går ut på att bygga en bil tillsammans med Mulle Meck, som är en snickare som bygger saker av...

läs mer
Starfield Shattered Space släpps i höst

Starfield Shattered Space släpps i höst

I höst kommer något spännande för alla som gillar spelet Starfield. En ny expansion av spelet som heter "Shattered Space", kommer ut. Det här är den första stora expansionen sedan spelet lanserades, och det kommer att ge spelarna massor av nya uppdateringar. Vad är...

läs mer