Ordspel

Ord med Q

2024-04-16
Ord med Q

Bokstaven Q är en av de mest ovanliga bokstäverna i världen. Den används inte så ofta som många andra bokstäver, vilket kan göra den till en utmaning i ordspel som Wordfeud, där man ska skapa ord för att samla poäng.

Om du någon gång har fastnat med ett Q på spelbrädet och känt dig osäker på vilka ord du kan bilda, är du inte ensam. Nedanför hjälper vi dig med detta genom att presentera några användbara ord med Q som du kan använda nästa gång du spelar ett ordspel såsom Wordfeud.

Bokstaven Q finns inte med i Wordfeud på Svenska

Svenska ord med Q är väldigt ovanligt. Faktum är att det är så sällsynt att bokstaven inte ens finns med i Wordfeud när du spelar på svenska. Detta kan vara lite förvånande, särskilt om du har spelat Wordfeud på engelska där Q är en bokstav som ger många poäng.

Anledningen till att Q inte används i den svenska versionen är att det finns för få svenska ord som innehåller den bokstaven. De flesta ord på Q är lånord från andra språk, som ”quiz”. Eftersom dessa ord är så få, har man helt enkelt valt att inte inkludera Q i det svenska Wordfeud.

Korta ord med Q

IQ

Qat

Qis

Qua

Que

Qui

Quo

Ord med Q på 4 bokstäver

Aqua

Qing

Quad

Quay

Quip

Quit

Quod

Quag

Quip

Quir

Quiz

Ord med Q på 5 bokstäver

Equal

Qatar

Quark

Quash

Queer

Quick

Quirk

Quorn

Quota

Squad

Squat

Squib

Squid

Ord med Q på 6 bokstäver

Equate

Equity

Inquest

Liquid

Marque

Qigong

Quarry

Quasar

Quench

Quiche

Quiver

Quorum

Risque

Squash

Unique

Ord med Q på 7 bokstäver

Inquire

Jaquard

Liquify

Quahog

Quartz

Quenell

Quetzal

Quibble

Quicken

Request

Require

Squeeze

Frågor och svar om ord med Q Wordfeud

När det gäller att spela Wordfeud, kan bokstaven Q både vara en utmaning och en möjlighet att samla poäng. Här svarar vi på några vanliga frågor som kan uppstå kring användningen av Q i spelet.

Finns Q med i den svenska varianten av Wordfeud?

Nej, i den svenska versionen av Wordfeud ingår inte bokstaven Q. Det beror på att det finns för få svenska ord som innehåller Q. Denna bokstav är mer vanlig i andra språk, som engelska.

Hur många poäng ger ord med Q?

I versioner av Wordfeud där Q finns med, som till exempel engelska versionen, ger bokstaven Q vanligtvis 10 poäng. Detta är på grund av dess sällsynthet och svårighetsgraden att bilda ord med den.

Gamla greker webbkryss

Gamla greker webbkryss

Att kunna historien om de gamla grekerna kan vara spännande men ibland lite svårt, särskilt när man stöter på det i webbkryss. I den här artikeln hjälper vi dig att lösa gamla greker korsord. Vi kommer att visa potentiella lösningar på gamla greker webbkryss, som...

läs mer
Förkortningar i Wordfeud

Förkortningar i Wordfeud

Att spela Wordfeud kan ibland kännas knepigt, särskilt när du vill få så mycket poäng som möjligt med varje ord du lägger ut. En smart taktik för att öka dina poäng är att använda förkortningar Wordfeud. I spelet finns det många olika förkortningar som kan vara mycket...

läs mer
Ord med X

Ord med X

Att hitta ord med X i spelet Wordfeud kan ibland kännas svårt, men dessa ord kan verkligen hjälpa dig att få mycket poäng. Det finns inte så många ord med bokstaven X i sig, men de som finns kan verkligen göra stor skillnad för dig i spelet. I den här texten kommer vi...

läs mer