IGN Sweden

IGN-Logo

IGN Sverige är en svensk spelsajt med oberoende spelinformation  i form av recensioner, nyheter, förspel, guider, trailers, intervjuer, krönikor, reportage etc. IGN Sverige är ett nära samarbete mellan IGN Entertainment och Reset Media, förlaget bakom Level, Robot och Loading.se.  

På IGN Sverige har det länge varit viktigt för oss att kunna representera ett så stort spektra av spelvärlden som möjligt. Då vi är en sida som skriver främst om vad som kallas “mainstream” vill vi även kunna skriva för den stora massan, som till allra största grad består av mer än vita grabbar.

Än så länge är vi främst män, men jobbar för en jämnare fördelning mellan kön och sexualiteter. Utöver att bara önska om det i våra ansökningar har vi bland annat tagit oss till hjälp av Rättviseförmedlingen då vi led en brist på kvinnliga skribenter på IGN. Branschen har generellt sett för få kvinnor så det är viktigt att ha ett starkt jämställdhet- och mångfaldstänk. Därför mejlade vår dåvårande chefredaktör Robin till Rättviseförmledningen som sedan la ut en annons på sin facebook-sida. Vi kom på så vis i kontakt med ett par skribenter som sedan började på sidan. Det kom väldigt många förslag och det var tydligt att det finns en stor begåvad skara spelskribenter som inte är snubbar.

Vi har också rekryterat lite på egen hand när kvinnor eller personer som inte identifierar sig som könsbinära visat talang för att skriva.

Vi försöker även hålla våra kommentarsfält och forum öppna och vänliga, vilket i första hand går ut på att bemöta kritik eller rent hat så öppet och objektivt som möjligt. Men vi har samtidigt en nolltolerans mot kränkande beteenden och har en och annan ip-bannad användare.

Det finns fortfarande en lång väg att gå innan vi är nöjda, rasifierade och personer med funktionsvariationer är inte representerade av oss exempelvis. Men vi känner att vi i alla fall är ett steg på vägen till en så inkluderande miljö som möjligt.

Kontakt

David Grundström, Redaktör IGN Sverige