Diversi at Gothenburg Games 2015

Diversi’s Albertina Sparrhult will be attending a panel on “Moral panic, rethoric and journalism – A debate about how gaming culture is portrayed in media” at the Gothenburg E-Sport Challenge on this Friday, November 20th.

“15.00-16.00
Ulf DalquistPanel (Swedish only)
Moralpanik, retorik och journalistik – En paneldebatt om hur spelkultur skildras i media

Mediebilden av spelande har ofta varit antingen svart eller vit. Ena dagen blir spelare massmördare, andra dagen är spel bra för att träna hjärnan. Kommer journalistiken runt spel att mogna? Kommer vi om 15 år att skratta åt rapporteringen av spelkultur på samma sätt som vi gör åt åttiotalets rapportering om den farliga hårdrocken? Eller kommer moralpaniken runt spel att fortsätta blossa upp i media?

Med Ulf Dalquist, Statens Medieråd, SVT, Johanna Nylander, Dataspelsbranschen och Albertina Sparrhult, Diversi.

Ulf Dalquist är fil. doktor i sociologi och forskningsansvarig vid Statens medieråd. Hans avhandling behandlar den svenska videovåldsdebatten. Numera arbetar han på en Johanna Nylandermyndighet vars uppdrag är att ”stärka barn som medvetna medieanvändare och skydda dem från skadlig mediepåverkan”.
Thomas Arnroth, en av Sveriges mest erfarna speljournalister som kanske mest är känd för sin roll som spelrecensent i Gomorron Sverige i SVT.
Johanna Nylander, ansvarig för samhällsfrågor, Dataspelsbranschen.
AlbertinaAlbertina Sparrhult, projektledare Diversi.

Diversi är ett initiativ för att lyfta fram och stärka mångfalden i spelbranschen, grundat av Dataspelsbranschen och Forskningsföretaget Praxikon. Med finansiering från Vinnova, identifieras konkreta åtgärder för underrepresenterade grupper i alla delar av spelvärlden. Tillsammans kommer utvecklare, utbildare, samfund och forskare att utgöra en samlad kraft för ökad mångfald i hela branschen.

Dataspelsbranschen är en organisation som samlar och sammanställer dator- och tv-spelsbranschens gemensamma ansvar och frågor och kommunicerar dessa. Dataspelsbranschen fokuserar på branschen i helhet och för dess talan i media. Bakom Dataspelsbranschen står branschföreningarna Spelplan-ASGD och ANGI, som företräder utvecklare, producenter (Spelplan-ASGD) samt förlag och distributörer (ANGI).

Spelvetenskapliga kollegiet, presenteras i Seminarietältet – Lilla tältscenen.”


– See more at: http://www.gothenburggames.se/sv/Program/Program/#sthash.SN47CNNf.dpuf

Comments are closed.